Vieno kąsnio užkandžiai kelionei automobiliu

Administratorius/ 22 vasario, 2021/ Patarimai vairuotojams

Kad išsiruošus į bet kokią kelionę automobilyje pravartu turėti vaistinėlę, atsarginį ratą ir keletą svarbiausių įrankių, žino visi. Ir jei prieš kelionę patikrinote, ar visi šie daiktai yra savo vietoje, atlikite dar vieną svarbų darbą – pasiruoškite kelionei sočių užkandžių. Juk įstrigus eismo spūstyje galima suspėti suvalgyti priešpiečius, o išsiruošus į ilgą kelionę verta turėti maisto su savimi vien dėl to, kad pakelės restoranai negalėtų pasikėsinti į jūsų piniginės viršsvorį.

Kad užkandžių kelionėje turėti verta, jau įrodėme. Natūralu, jog čia iškyla klausimas – kokius užkandžius gaminti? Labiausiai šiam tikslui tiks vieno kąsnio užkandžiai. Pateikiame tris unikalius receptus.

Nekepti morkų rutulėliai

Šiam užkandžiui jums reikalingi ingredientai: 1-2 didelės morkos, 100 g graikinių riešutų, žiupsnelis druskos, žiupsnelis malto džiovinto imbiero, cinamono (pagal skonį), 20 g kokosų drožlių, 50 g razinų. Nuskuskite ir nuplaukite morkas. Tuomet sudėkite papjaustytas morkas į trintuvę. Trinkite, kol masė taps vienalytė. Sudėkite pasmulkintus graikinius riešutus, džiovintą imbierą, suberkite kokosų drožles, sudėkite razinas. Vėl viską trinkite trintuvėje, o tuomet skanaudami berkite druską ir cinamoną. Vėl viską permaišykite šaukštu arba dar kartą įjunkite trintuvę. Iš paruoštos masės formuokite apskritus rutulėlius. Prieš kelionę morkų rutulėlius galima laikyti šaldytuve.

Fetos sūrio užkandėlės

Fetos sūrio užkandėlėms pasiruoškite šiuos ingredientus: 20 g jūsų mėgstamo tepamo sūrio, 400 g fetos sūrio, nedidelį svogūną, agurką, saują migdolų, arbat. šaukštelį garstyčių, žiupsnelį juodųjų pipirų. Į trintuvę sudėkite tepamąjį sūrį, fetos sūrį, supjaustytą svogūną, papjaustytą agurką, suberkite migdolus, pagardinkite viską pipirais. Tepamąjį sūrį rinkitės atidžiai. Geriau rinktis kuo švelnesnio skonio, privengti sūrių su žuvimi, nes gali nederėti su kitais ingredientais. Visus produktus gerai pertrinkite trintuvėje. Labai svarbu, kad galutinė masė būtų vienalytė ir pakankamai standi. Masę valandai palikite šaldytuve. Šiek tiek sustingus masei bus lengviau formuoti rutulėlius. Suformuokite norimą kiekį rutulėlių ir puoškite jų viršų garstyčiomis. Jei yra noro, galima apibarstyti kruopščiai susmulkintais migdolais. Prie užkandžio puikiai tinka pomidorai, galima užsikąsti ir sočia lietuviška duona.

Keptos cukinijos

Šį užkandį pasigaminsite per 25 min ir jo užteks keturiems automobiliu keliaujantiems asmenims. Jums reikės: šlakelio aliejaus kepimui, 100 g parmezano sūrio, 50 g džiūvėsių, žiupsnelio druskos, 2 kiaušinių, 3-4 nedidelių cukinijų. Cukinijas supjaustykite į pailgus arba apskritus gabalėlius – tiesiog įsivaizduokite formą, kurią būtų patogu suvalgyti vienu kąsniu. Dubenyje arba smulkintuvėje išmaišykite parmezano sūrį, džiūvėsius ir druską. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Cukinijos gabalėlius mirkykite kiaušinyje, o po to voliokite džiūvėsių ir sūrio masėje. Į keptuvę supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite. Kepkite cukinijos griežinėlius, kol jie suminkštės ir apskrus. Iškeptus gabalėlius nusausinkite ant vienkartinio popieriaus. Cukinijas galima kepti ir orkaitėje. Tuomet jos bus kiek sausesnės. Kepant orkaitėje gabalėlius prieš kepimą galima šiek tiek apšlakstyti aliejumi. Keptas cukinijas galima valgyti su duona, su šviežiomis daržovėmis. Šis užkandis taip pat tinka prie virto kiaušinio ar mėsos užkandžių.

Share this Post